Oranjeslof

Oranjeslof van Robèrt van Beckhoven

Op Koningsdag hoort natuurlijk oranje gebak. Dus hult Robèrt de traditionele slof in een mooi oranje jasje. Samen met Janny maakt Robèrt ook nog gevulde soesjes met cheddar. Het soezenrecept vindt u hier

Ingrediënten:

Voor het boterdeeg:

  • 150 gram caroteenboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 15 gram eidooier
  • 4 gram citroenrasp
  • 2 gram zout
  • 210 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 1 gram koolzuurpoeder

Voor de banketbakkersroom:

  • 250 gram melk
  • 25 gram kookroomboter gezeefd in een kom
  • 25 gram suiker
  • 1/2 vanillestokje

Voor de spijsroom:

  • 100 gram spijs
  • de banketbakkersroom

Botercrème:

  • 250 gram boter
  • 80 gram basterdsuiker
  • banketbakkersroom
  • Cointreau

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak een boterdeeg van de boter, suiker, ei, zout en citroen. Meng alles door elkaar.Voeg vervolgens de bloem toe en daarna de werkende stoffen als het bakpoeder en het koolzuurpoeder.

Doe het deeg in de sloffenvorm. Maakt u kleintjes, dan gaan ze 7 tot 8 minuten in de oven. Maakt u een grote, dan mag hij 15 minuten gebakken worden.Haal de slof uit de oven en laat iets afkoelen.

Vul de slof met het mengsel van room. Decoreer met uw favoriete fruit of in het geval van Koningsdag met oranje chocolade (gesmolten au bain-marie en oranje kleurstof er door).

(Bron: Robèrt van Beckhoven Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een antwoord