Opperdoezer aardappelsalade van Janny van der Heijden

De unieke en exclusieve Opperdoezer ronde aardappel wordt al meer dan 150 jaar verbouwd en geoogst. De aardappel mag alleen geteeld worden in de 160 hectare grond rondom de kerk van het dorpje. Sinds 1996 heeft het gebied een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB).

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • ongeveer 1 kg Opperdoezer aardappelen
  • zout
  • 2-3 sjalotten
  • 1 bos peterselie
  • 1-2 zoetzure augurkjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar. Laat ze uitdampen en snijd de aardappelen in kleine blokjes.

Meng in een kom olie, mayonaise en mosterd. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de augurkjes in kleine blokjes. Meng dit door het sausje en schep hier de aardappelblokjes door. Hak de peterselie fijn. Laat eventueel afgedekt door en door koud worden en laat alle smaken intrekken. Proef daarna en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Varieer naar eigen inzicht met de groene kruiden. Een mengsel van verschillende kruiden is ook lekker.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. OnsMiran says:

    Een vraagje ,waar kun je dat ansjovis-zout kopen ? Janny had het tijdens de uitzending over dat zout … groetjes

    1. MAX Vandaag says:

      Beste OnsMiran,

      Janny vertelde in de uitzending dat het zout speciaal is ontwikkeld voor het Zuiderzee Museum. Wij denken dat u daar het best even kunt vragen waar u het kunt kopen.

      Succes!

      mMt vriendelijke groeten,
      Redactie MAX vandaag

  2. Rientje says:

    Opperdoezer schillen is lastig. Gewoon even in water weken, grond eraf en in schil koken. Even laten schrikken en de schil gaat er heel gemakkelijk van af.