notenkrakers

Notenkrakers van Robèrt van Beckhoven

Ter ere van onder andere de Evergreen Top 1000 heeft Robèrt van Beckhoven een recept bedacht voor notenkrakers. Een heerlijke zoete lekkernij, met heel veel noten.

Ingrediënten (voor 16 stukjes):

  • 50 gram boter
  • 100 gram glucose (suikerstroop)
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram gemengde noten

Bereidingswijze:

Boter smelten en dan de glucose erbij. Beetje bij beetje de basterdsuiker toevoegen en doorroeren. Als dit kookt de notenmix erbij en dan op een bakplaat met een bakmat eronder uitstrijken. Het is mooier om het in een bakring te doen. Dan krijgt u een betere vorm van het baksel. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven op 170 graden en laat het mooi bruin worden. Zodra het een mooie kleur heeft, uit de oven en in stukjes snijden. Dit recept is genoeg voor 16 stukjes notenkrakers.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: (ter illustratie) Shutterstock)

Geef een reactie