Perziken in blik

MAX Geheugentrainer: yoghurtpudding met perzik uit blik

In de geheugentrainer van 19 maart 2025 is een recept voor yoghurtpudding met stukjes perzik te zien. Hieronder hebben we het recept voor u uitgewerkt en ook iets aangepast, omdat in het filmpje Engelse maten worden gebruikt. U kunt variëren door perzik door ander zacht fruit te vervangen. Gebruik echter geen verse ananas want dan zal de pudding niet opstijven en vloeibaar blijven, ananas uit blik is geen probleem.

Heeft u het recept gemaakt? Laat ons dan hieronder weten hoe het u gesmaakt heeft!

Ingrediënten:

  • 1 liter yoghurt
  • sap van 2 uitgeperste citroenen
  • 10 lange of 20 korte blaadjes gelatine
  • 100 gram basterdsuiker (of minder voor minder zoete pudding)
  • een half blik perziken op zware siroop (in blokjes gesneden)
  • een kwart liter perziksiroop
  • gezoete geklopte slagroom
  • boter om in te vetten

Extra nodig:

  • een puddingvorm voor ongeveer 1,5 liter

Bereidingswijze:

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in water en vet ondertussen de puddingvorm in met boter.

Doe de yoghurt, het citroensap, de basterdsuiker en de perzikblokjes in een beslagkom. Roer voorzichtig zodat de perzikstukje niet kapot gaan.

Doe de perziksiroop in een steelpan, breng aan de kook en haal van het vuur. Knijp de geweekte gelatine uit, doe het bij de gekookte perziksiroop en roer tot het is opgelost. Roer de siroop met de gelatine door het youghurt-mengsel. Let er op dat je tijdens het bijschenken blijft roeren en blijft roeren tot dat alles zich goed vermengd heeft.

Stort het mengsel in de puddingvorm en laat het in de koelkast of op een koele plek opstijven. Wanneer de pudding voldoende is opgesteven stortje ‘m op een serveerschaal. Decoreer met slagroom en serveer met een glimlach.

Kijk elke werkdag naar MAX Geheugentrainer om 10.30 uur op NPO 1.

(Bron: MAX Geheugentrainer. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie