macarons

Macarons (Franse meringue) van Robèrt van Beckhoven

Robért van Beckhoven maakt een typisch Franse lekkernij: macarons (Franse meringue), die u al naar gelang uw smaak kunt kleuren met een kleurstof naar keuze.   

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 60 + 60 gram eiwit
  • 200 + 15 gram suiker
  • 50 gram water
  • kleurstof (optioneel)

Extra nodig:

  • spuitzak
  • thermometer
  • bakplaat, bekleed met keukenpapier

Bereidingswijze

Maak marsepeinpoeder, door het amandelmeel te mengen met de fijne kristalsuiker. Voeg eventueel kleurstof toe en roer er vervolgens 60 gram eiwit doorheen. Kook het water met 200 gram suiker tot 120 graden. Klop de 2e 60 gram eiwit luchtig in een keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 15 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Voeg het hete suikerwater toe aan de opgeklopte eiwitten, terwijl de machine blijft draaien en laat de massa al kloppende een beetje afkoelen, maar niet helemaal koud kloppen. Spatel met de hand het marsepeinpoeder door het eiwitschuim. Spuit met de spuitzak rondjes beslag van 3-5 centimeter op de bakplaat. De koekjes rijzen niet in de over, dus u kunt ze redelijk dicht op elkaar spuiten. Bak de macarons op 170 graden, ongeveer 10 minuten.

Bron: Robèrt van Beckhoven, de foto is ter illustratie)

Geef een reactie