Lentecake

Lentecake van Robèrt

Omdat het lekker weer is en om te vieren dat het volop lente is, maakt Robèrt lentecake Luchtige cakejes speciaal in de vorm van een lammetje. Zelfs spijs maken is het lekkerst. Dat deed Robèrt al eerder bij ons. Kijk voor de bereiding hiervan bij het recept van zijn gevulde koeken.

Ingrediënten:

  • 120 gram ei
  • 30 gram eigeel
  • 130 gram suiker
  • 6 g citroenrasp
  • 1 gram zout
  • 110 gram amandelspijs
  • 165 gram boter
  • 145 gram bloem

Extra nodig:

  • ingevet cakeblik in de vorm van een lammetje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Meng de amandelspijs, de citroenrasp, de suiker en het zout in de keukenmachine. Voeg al draaiende de eieren en het eigeel toe.

Draai in een andere kom de boter zalvig, voeg de bloem toe en klop de massa luchtig.

Meng de botermassa door de eiermassa. Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake op 140 graden, ongeveer 50-60 minuten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie