Kook mee met MAX: zalm uit de oven met pompoen, venkel en sinaasappelcouscous
Publicatiedatum: 1 september 2025
Hoewel ze tegenwoordig het jaarrond verkrijgbaar zijn, liggen vers geoogste pompoenen vanaf september in de schappen. Ze zijn veelzijdig en ideaal om te roosteren in de oven. Mounir combineert de pompoen met zalm, venkel en sinaasappelcouscous.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 kleine pompoen
- 1 grote venkelknol
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 eetlepel honing
- olijfolie
- peper en zout
- 120 gram couscous
- 100 milliliter heet water
- 1 sinaasappel
- 2 zalmfilets
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen, snijd in blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg toe. Voeg het venkelzaad, de honing en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster circa 20 minuten in de oven.
Doe de couscous in een kom en schenk er het hete water overheen. Rasp en pers de sinaasappel boven de kom. Voeg wat zout toe, roer goed door en dek de kom af. Laat circa 10 minuten staan. Roer daarna los met een vork en meng er een scheutje olijfolie door.
Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi met peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven, leg de zalmfilets tussen de groenten en schuif nog circa 10 minuten terug in de oven tot de vis gaar is.
Schep de couscous op borden, verdeel de geroosterde groenten erover en leg de zalm erbovenop. Besprenkel met nog wat olijfolie
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten! Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.




peta.nl/onze-missie/voedsel/vissen-en-andere-zeedieren/
Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven! Stop eens met mis-/ gebruiken van dieren!
Zeur!!
Ik, heb het vandaag klaargemaakt en alhoewel ik geen fan ben van pompoen was het heerlijk. Alleen de venkel was wat taai, mischien toch eerst koken?