Kook mee met MAX: winterse salade van geroosterde spruitjes en granaatappel
Publicatiedatum: 16 december 2025
Granaatappelpitjes zijn klein, sappig en vol smaak. Ze geven gerechten een fris, zoet-zuur accent en zorgen ook nog eens voor een kleurrijk bord. Mounir verwerkt ze in een winterse salade van quinoa en geroosterde spruitjes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 250 gram spruitjes
- 2 rode uien
- 150 gram quinoa
- 2 eetlepels tahin
- olijfolie
- 1 citroen (bio)
- peper en zout
- 1 blikje kikkererwten a 150 gram
- 1 granaatappel (of bakje granaatappelpitjes)
- 0,5 bosje peterselie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de spruiten in kwarten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de uien, snijd in achten en voeg toe. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng in een kom de tahin met een flinke scheut olijfolie en een klein scheutje water. Pers er wat citroensap boven en breng eventueel op smaak met peper en zout. Giet de quinoa af en voeg samen met de spruiten en uien toe aan de dressing. Spoel de kikkererwten af en voeg toe. Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe. Meng alles goed. Verdeel de salade over de borden.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



