Kook mee met MAX: Turkse pasta met paprikasaus, gehakt en yoghurt
Publicatiedatum: 13 oktober 2025
Nu denken we bij pasta al snel aan Italiaans, maar u kunt er natuurlijk heel gemakkelijk een twist aangeven. Dat doet Mounir aan deze pasta. Door de gerookte paprika poeder en pul biber, krijgt het een Turks vleugje. In plaats van room maakt hij het af met yoghurt.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode paprika’s
- olijfolie
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel pul biber
- 100 gram dikke yoghurt
- 150 gram rundergehakt
- 150 gram volkoren penne
- 0,5 bosje peterselie
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit de ui en de helft van de gehakte knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak circa 8 minuten al roerende op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en pul biber toe en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Roer in een kom de yoghurt met de rest van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe aan de paprika’s.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul in circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg toe.
Doe de gebakken ui en paprika’s in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot saus. Giet de pasta af, doe terug in de pan en schenk hier de paprikasaus overheen. Verwarm kort.
Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel hierover het gehakt. Lepel er wat yoghurt over en bestrooi met de peterselie.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



