Kook mee met MAX: Thaise curry met kabeljauw, aubergine en rijst
Publicatiedatum: 9 september 2025
Er zijn vele soorten rijst en elke soort heeft weer zo zijn kenmerken en smaak. In dit gerecht gebruikt Mounir pandanrijst, ook wel Jasmijnrijst genoemd. Het is een geurige, lange korrel die heel licht kan kleven. Voor het snijden van een deel van de ingrediënten gebruikt Mounir een hakmolen. Heeft u die niet, probeer alles dan zo fijn mogelijk te snijden en in een vijzel alles te mengen met de olie.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram pandanrijst
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 3 groene chilipepers
- 1 duimgrootte gember
- 1 theelepel korianderpoeder
- zonnebloemolie
- peper, zout
- 2 aubergines
- 200 gram sperziebonen
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter water
- 200 gram kabeljauw
- 1 theelepel vissaus
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de sjalot en doe in het bakje van de hakmolen. Pel de knoflook en voeg toe. Snijd de groene pepers en voeg toe. Schil en hak de gember en voeg toe. Voeg korianderpoeder en flink wat olie toe en mix tot pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de aubergine circa 5 minuten. Voeg de currypasta toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de sperziebonen in stukjes. Voeg de kokosmelk, het water en sperziebonen toe en gaar circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de vis toe en stoof nog circa 6 minuten. Breng op smaak met vissaus.
Verdeel de rijst en curry over de borden.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



