Kook mee met MAX: pasta met ansjovis, boerenkool en citroen.

Kook mee met MAX: pasta met ansjovis, boerenkool en citroen

Ansjovis is een klein visje met een uitgesproken, zoute smaak die veel gerechten extra diepgang geeft. U vindt ansjovis vaak ingelegd in olie of zout, deze keer gebruikt Mounir ansjovis die is ingelegd in olie. Hij verwerkt het in een pasta samen met boerenkool en citroen. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 kleine knolselderij
  • 1 blikje ansjovis in olie á 50 gram
  • 250 gram boerenkool
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 eetlepel olie (uit het blik)
  • peper naar smaak
  • 125 milliliter slagroom

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen water met wat zout aan de kook.

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook de knolselderijblokjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan. Schenk de slagroom erbij en pureer met een staafmixer tot puree. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook in de andere pan de pasta beetgaar volgens bereidingswijze op de verpakking.

Pel en hak de knoflook. Verwarm olie uit het ansjovisblik in een pan en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de chilivlokken toe. Rasp de citroen boven de pan. Voeg boerenkool toe met een scheutje van het kookwater van de pasta en roerbak circa 5 minuten tot geslonken. Hak de ansjovis fijn en voeg toe. Pers de citroen boven de pan. Schep de pasta erdoor. Verdeel de knolselderijpuree over diepe borden en verdeel daarover de boerenkoolpasta.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie