Kook mee met MAX: Mexicaanse rijst met rundergehakt en geroosterde paprika
Publicatiedatum: 11 september 2025
Een kruid dat veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken, is komijnpoeder. Het geeft dit gerecht een diepere smaak. En dat gecombineerd met de zoete, geroosterde paprika’s. Mounir verwerkt de komijnpoeder in dit Mexicaanse gerecht met rijst.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 2 paprika’s
- zonnebloemolie
- zout, peper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram rundergehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 0,5 bosje koriander
- 1 avocado
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika’s in repen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 20 minuten.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, vang wat van het kookvocht op en stoom de rijst droog.
Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook, paprika- en komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de rijst toe.
Haal de paprika’s uit de oven en voeg samen met de rijst toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander en voeg de gehakte stelen toe aan de pan. Snijd de avocado in plakjes.
Verdeel de rijst over borden. Leg er wat avocadoplakjes op en lepel er wat creme fraiche over. Bestrooi met de koriander.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



