Kook mee met MAX: linzenstoof met pompoen en lamsgehakt.

Kook mee met MAX: linzenstoof met pompoen en lamsgehakt

Linzenstoof is een voedzaam, smaakvol en veelzijdig gerecht op basis van linzen, vaak gecombineerd met groenten, kruiden en soms vlees of vis. Mounir gebruikt in dit recept pompoen en lamsgehakt. De kruiden die hij erin verwerkt maken het recept nóg lekkerder. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram groene linzen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • 0,5 bosje peterselie
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de linzen circa 20 minuten.

Pel en snipper de ui. Schil de pompoen en snijd in blokjes.

Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui voor 1 minuut. Voeg daarna het kaneel- en komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut.

Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de tomatenpuree en pompoen erbij en bak even mee.

Voeg daarna een scheutje kookvocht van de linzen toe en laat het circa 15 minuten zachtjes pruttelen.

Giet de linzen af en voeg toe aan de pompoen.

Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg de helft toe.

Verdeel de stoof over de borden en lepel er de yoghurt over. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie