Kook mee met MAX: kabeljauw met geroosterde knolselderij en kappertjessaus

Kook mee met MAX: kabeljauw met geroosterde knolselderij en kappertjessaus

De knolselderij, familie van de selderij, groeit half boven en half onder de grond. Steeds vaker wordt deze knol ingezet om onze maaltijden te verrijken. En dat is terecht want het zit boordevol vitamines (C en K) en is heel vezelrijk. U kunt hem als vervanging van de aardappel inzetten en er puree van maken, of roosteren in de oven. Mounir roostert de knolselderij in de oven  en serveert daar gebakken kabeljauw en kappertjes saus bij. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 citroen
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 el roomboter
  • 0,5 bosje peterselie
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de knolselderij, snijd in blokjes van circa 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 30 minuten in de oven tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Rasp er wat citroen over, roer goed door en stoom droog.

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie en roomboter in een grote koekenpan. Bak de vis in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.Hak de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur, voeg de peterselie en kappertjes toe en pers er naar smaak wat citroensap boven. Schep de boter voorzichtig over de vis.

Verdeel de rijst over de borden. Schep de geroosterde knolselderij erbij en leg de vis erop. Lepel de kappertjersaus over de vis en serveer direct.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie