Kook mee met MAX: goulashsoep met rund en spelt.

Kook mee met MAX: goulashsoep met rund en spelt

Niets zo verwarmend als een heerlijke kop soep. En voor elk jaargetijde is er wel een soep. De wat stevigere soepen zijn extra lekker in de wat koudere, donkere maanden. Lichtere, heldere soepen zijn weer niet te versmaden in de zonnige, lichtere maanden. Mounir maakt dit keer een goulashsoep. Serveer er eventueel een lekker stuk brood bij, om mee te dopen. 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram witte kool
  • olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild of gerookt)
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram parelspelt (voorgekookt of snelkook variant)
  • 600 milliliter water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • peper, zout
  • 2 eetlepels zure room

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de kool in fijne repen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten. Vervolgens het paprikapoeder toevoegen en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de paprika, witte kool en spelt toe. Schenk het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken tot de groente en spelt gaar zijn.

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en lepel er de zure room over. Bestrooi met een snufje paprikapoeder.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    GinekeP says:

    Goulashsoep met gehakt?? Moest dat niet met “draadjesvlees”? Enfin, wel een stuk voordeliger, misschien. En kool?? Ook nooit van gehoord. Maar ik ga het (eens) proberenen…. en ook nog geen echte tomaten…