Kook mee met MAX: gebakken havermout met zoete aardappel
Publicatiedatum: 10 december 2025
Zoete aardappel in havermout klinkt misschien gek, maar het werkt verrassend goed. Het is lekker romig, lichtzoet en super vullend. Door de aardappel krijgt het een zachte, volle smaak en een mooie, oranje kleur. Mounir topt de havermout af met sojayoghurt en pecannoten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel van circa 250 gram
- 200 milliliter (plantaardige) melk
- 80 gram havermout
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- snufje zout
- handje rozijnen
- zonnebloemolie
- 200 gram sojayoghurt (of Griekse yoghurt)
- 30 gram pecannoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voorop 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe de melk in een pan en kook hierin de zoete aardappel in circa 8 minuten. Pureer de melk met zoete aardappel met een staafmixer glad. Voeg de havermout, kaneel, honing, snufje zout en bakpoeder toe en meng het erdoor. Voeg het ei toe en kluts het er goed door. Voeg de rozijnen toe en roer goed door. Vet een ovenschaal in en schenk het mengsel in de ovenschaal. Bak de havermout met zoete aardappel in circa 25 minuten gaar. Serveer met wat sojayoghurt en bestrooi met pecannoten.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



