Kook mee met MAX: broodje pastinaak-paddenstoelenragout
Publicatiedatum: 26 november 2025
Pastinaak, ook wel pinksternakel of witte wortel, is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het heeft een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Pastinaak is lekker in soepen, geroosterd uit de oven of als puree. Mounir maakt er, samen met paddenstoelen, een ragout van.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- klont boter
- 1 kleine pastinaak
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel bloem
- 200 milliliter melk
- 1 theelepel tijm
- 2 harde volkorenbroodjes
- peper en zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Smelt de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil de pastinaak en snijd met de champignons in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en bak circa 7 minuten.
Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut. Voeg de melk toe en laat al roerende indikken. Ris de tijm en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de broodjes en schep de ragout erop.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



