kerstschuimpjes

Kerstschuimpjes van Robèrt van Beckhoven

Om alvast in de feeststemming te komen, maakt Robèrt van Beckhoven kerstschuimpjes! Kies een vorm zoals u zelf leuk vindt. Het kan een kerstboom worden, toefjes of spuit het op als kransje. Dan kunnen ze opgehangen worden in de boom, aan een guirlande of u kunt ze meteen opeten. Afhankelijk van hoe groot u de schuimpjes maakt, kunnen er ongeveer 40 (kleintjes) gemaakt worden met dit recept.

Ingrediënten

  • 100 gram eiwit (van 3 eieren)
  • 300 gram fijne suiker
  • Optioneel: mokka extract (klein beetje)
  • Optioneel: strooisels als versiering

Extra nodig

  • Pan voor au bain-marie
  • Temperatuur meter
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 130 graden. Meng in een bakje de eiwit en fijne suiker door elkaar. Verwarm dit au bain-marie. Laat het niet warmer dan 40 tot 50 graden worden, want dan stolt het eiwit en krijgt u een omelet. Dat is niet de bedoeling.

Als het verwarmd is, klop het mengsel dan op met een mixer tot er stijve pieken ontstaan. U kunt nu eventueel een smaakje toevoegen, zoals mokka extract. Of gebruik rode kleurstof om de kerstschuimpjes een mooie kerstkleur te geven.

Doe het mengsel in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier de schuimpjes op. Zet het 20 minuten in de oven, totdat het makkelijk loskomt van het papier. Versier de kerstschuimpjes eventueel nog met wat strooisels en dan zijn ze klaar!

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie