Kaaspasteitjes

Kaaspasteitjes van Robèrt van Beckhoven

Pasteibakjes kunnen met allerlei lekkers gevuld worden. Robèrt van Beckhoven maakt in dit geval kaaspasteitjes met een rijke kaasragout. Hij gebruikt daar banketbloem voor, ook wel Zeeuwse bloem genoemd. Dat komt uit een streek met een zeeklimaat. De tarwekorrel bevat minder zetmeel en eiwit, is vochtiger en heeft minder bindkracht. Daardoor is het niet geschikt om brood mee te bakken, maar juist weer wel heel goed voor bijvoorbeeld een roux. Door deze bloem (dubbel gezeefd meel noem je bloem) te gebruiken, wordt de roux veel romiger en smeuïger.

Ingrediënten:

  • kleine pasteibakjes (van de supermarkt)

Voor de kaasragout:

  • 830 gram melk én vervolgens 1250 gram melk
  • 415 gram boter
  • 625 gram banketbloem
  • 4 eieren
  • 670 gram geraspte kaas
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Extra nodig: 

  • spuitzak

Bereidingswijze:

Breng voor de kaasragout de boter en 1e dosis melk aan de kook. Roer de banketbloem erdoor en roer glad met een spatel. Doe het mengsel in de kom van een keukenmachine en voeg de eieren toe. Meng er vervolgens de 2e dosis melk, kaas, zout en peper doorheen. Schep de warme ragout in een spuitzak en vul de pasteitjes royaal.

Tip: u kunt de ragout rijker maken of naar smaak aanpassen met wat dun gesneden groente, zalm of ham.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Shutterstock, ter indicatie)

Geef een reactie

Reacties (3)

    Klepstoter says:

    Ik wil wel eens proberen iets te kokkerellen. Maar is dat nu wel juist opgenomen in het recept: 50 gram zout ??? Ik denk dat ik naar het ziekenhuis moet als ik in mijn eentje alle pasteitjes zou verorberen.
    En 20 gram peper lijkt ook een beetje veel.

      MAX Vandaag says:

      Beste Klepstoter, bedankt voor uw reactie. Het recept hebben wij zo doorgekregen, maar u heeft zeker een punt. We hebben er dan ook van gemaakt: ‘naar smaak’.

    Klepstoter says:

    BTW
    En in kaas zit ook al veel zout.