Kaashoorntjes van Robèrt van Beckhoven

In een van de Heel Holland Bakt uitzendingen was het maken van een roomhoorntje een technische opdracht. Die mislukte bij de meeste deelnemers. Daarom wil Robèrt nog een keer laten zien hoe u zo’n hoorntje maakt. Robèrt doet het niet met room, maar met kaas. Een hartig kaashoorntje.

Ingrediënten:

  • 250 gram bladerdeeg
  • 100 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 80 milliliter slagroom
  • zout en peper
  • overige smaakmakers naar keuze, bijvoorbeeld mosterd of paprikapoeder (optioneel)

Extra nodig:

  • deegroller
  • deegprikker of vork
  • kwastje
  • hoornpennen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • spuitzak

Bereidingswijze:

Rol het bladerdeeg uit tot ongeveer 2 millimeter dik en prik er heel veel gaatjes in, zodat het tijdens het bakken niet te veel gaat werken. Snijd het deeg in dunne repen en bestrijk deze lichtjes met water. Wikkel de deegrepen om de hoornpennen; maak ze niet te groot, het moeten kleine hapjes worden. Leg de hoorntjes op de bakplaat, strijk af met ei laat nog 20 minuten rusten.

Bak de hoorntjes op 180 ⁰C in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Verwijder na het bakken zo snel mogelijk de hoornpennen om te voorkomen dat ze vastplakken. Zet ze daarna nog een paar minuutjes terug in de oven om de binnenkant te laten drogen. Laat afkoelen.

Klop voor de kaascrème de boter op tot hij wit en luchtig is. Voeg de kaas toe en meng goed.

Verwarm de slagroom licht in een pannetje en voeg toe aan de botermassa. Klop op tot een mooie mousse en breng op smaak met zout en peper en eventuele overige smaakmakers.

Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee. Garneer met een beetje extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie