Duur 03:47
Gepubliceerd op 10 december 2021

Broodje kroket van Robèrt van Beckhoven

Robèrt gaat voor een overheerlijk broodje kroket, maar dan zonder dat u hoeft te frituren. En in plaats van in brood serveert hij ze in bladerdeeg.

Ingrediënten:

 • Per persoon 1 diepvries kroket
 • Per persoon 1 blaadje bladerdeeg of snijd lapjes uit een groter vel bladerdeeg.
 • eigeel

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien, om het goed te kunnen verwerken. De kroketten moeten bevroren zijn tijdens de verwerking. Rol ze dus in bevroren staat ‘met speling’ in het bladerdeeg. Laat de kroketten vervolgens wel goed ontdooien, anders ploffen ze uit elkaar in de oven. Bestrijk de bladerdeeghapjes wanneer de kroketten zijn ontdooid met eigeel. Zet in de oven en afbakken volgens de bereidingswijze van het bladerdeeg (ongeveer 20 minuten). U zult zien dat het paneermeel van de kroket dan niet meer terug te vinden is en dat er een heerlijk ‘broodje kroket’ overblijft.

In het bijgevoegde fragment van Tijd voor MAX van vrijdag 10 december kunt u zien hoe Robèrt de broodjes kroket precies rolt.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, de foto is ter illustratie)

Geef een antwoord

Reacties (3)

  CoraZon says:

  Dag Robert
  Moet het wel een ovenkroket zijn of kan het ook met een kroket die alleen voor de frituur is

  Simeon says:

  Dag Robert,
  Waarom moeten de kroketten bevroren erin….. want nu ligt het bladerdeeg lang buiten de oven om de kroketten te laten ontdooien.
  En wordt het bladerdeeg vochtig. Ook de kroketten zijn te groot voor een bladerdeeg lapje.

   MAX Vandaag says:

   Beste Simeon, bedankt voor uw reactie. De kroketten kunnen anders niet goed verwerkt worden. Als de standaard bladerdeeglapjes niet groot genoeg zijn, dan kunt u ook kiezen voor een groter vel bladerdeeg en hier zelf de gewenste grootte uit snijden.

Bekijk ook

Meer