Hartige moederdagharten van Robèrt van Beckhoven

Zondag 13 mei 2018 is het Moederdag. En ook de liefde van veel moeders gaat door de maag, dus drukke tijden voor meester patissier Robèrt van Beckhoven. Veel kinderen willen graag iets lekkers voor hun moeder maken en daar heeft Robèrt iets op gevonden: hartige moederharten.

Ingrediënten (voor 2 stuks):

  • 150 gram bladerdeeg
  • 100 gram eidooiers
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram prei
  • 100 gram paprika
  • 100 gram ham, salami of spekjes (optioneel)
  • 200 gram geraspte (belegen) kaas
  • zout en peper
  • kerstomaatjes, gehalveerd
  • geraspte kaas

Extra nodig

  • hartvormige stekers
  • deegroller
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het bladerdeeg uit tot ongeveer 2 millimeter dik en prik er heel veel gaatjes in om te voorkomen dat het te veel gaat bladeren bij het bakken. Bak het bladerdeeg op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar, maar nog niet helemaal af. Laat de oven aanstaan.

Steek met de stekers een hartvorm uit het bladerdeeg; laat de stekers zitten. Verwijder het resterende bladerdeeg.

Meng de eidooiers en slagroom door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de groenten en ham op een gelijke manier fijn en meng dit goed door de eiermassa.

Giet een dunne laag van de vulling op de gebakken bladerdeegharten. Zet de harten opnieuw in de oven, tot de vulling gaar (niet meer vloeibaar) is.

Garneer de harten met kerstomaatjes en geraspte kaas en zet de harten nog een laatste keer terug in de oven om de kaas te laten smelten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie