Hartcroissants van Robèrt van Beckhoven.

Een hartcroissant voor Moederdag

Een lekker ontbijtje voor Moederdag is nooit verkeerd. En dan 1 in de vorm van een hart maakt de liefde helemaal compleet. De hartcroissant maken is even een werkje, maar liefde gaat door de maag, dus dat is wat waard toch?

Zoete of hartige vulling voor de hartcroissant

Robèrt van Beckhoven laat in Tijd voor MAX zien hoe u dit gerecht maakt. Hij heeft deze keer gekozen voor een zoete vulling, maar wie het lekker vindt kan er ook een hartige vulling in maken. Dan is het ook lekker als avondeten. In dit recept zit Zwitserse room, banketbakkersroom en spijsroom.

Zelf croissantdeeg maken of kant-en-klaar gebruiken

De geoefende bakker kan kiezen om zelf het croissantdeeg te maken. Maar kant-en-klaar deeg uit de bakkerij of supermarkt volstaat ook. Ook wordt in het recept gebruik gemaakt van rood croissantdeeg. Dit kunt u ook achterwege laten. Gebruik dan wel meer van het blanke deeg.

Het recept voor een hartcroissant

Het hele recept kunt u vinden op de website van Heel Holland Bakt.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Heel Holland Bakt. Foto: Tijd voor MAX)

Geef een reactie