Gezonde wraps met verse groente en vis van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 7 januari 2025
Het nieuwe jaar is gestart, dus Robèrt van Beckhoven maakt een gezond recept in Tijd voor MAX. Daarom een gezonde, zelfgemaakte wrap die u kunt vullen met wat u maar lekker vindt! Denk aan diverse groenten, kipfilet of vis.
In het recept staat dat het deeg 2 keer moet rusten. Volgens Robèrt is dat nodig, zodat de gluten goed de kans krijgen om te werken. Dat zorgt voor elasticiteit in het deeg.
Ingrediënten
Wraps
- 500 gram bloem
- 380 gram water
- 10 gram zout
- 10 gram olie
- 5 gram bakpoeder
Soorten toppings
- Roomkaas
- Rode pesto
- Kipfilet
- Groene pesto
- Zalm
- Carpaccio
- Avocado
- Rucola sla
Bereiding wraps
Meng alle ingrediënten voor de wraps door elkaar, zorg dat het een deeg wordt. Laat dit 10 minuten rusten. Weeg vervolgens bolletjes af van ongeveer 100 gram. Laat weer ongeveer 10 minuten rusten. Rol uit met een deegroller en bak in een hoge (koeken)pan. Doe dit totdat er bruine plekjes op de wraps ontstaan.
Beleg daarna met toppings naar smaak. Denk bijvoorbeeld aan:
- Roomkaas met rode pesto en kipfilet
- Roomkaas met groene pesto en zalm
- Roomkaas met carpaccio
- Avocado en rucola
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: MAX)