Gelukskoekjes van Robèrt van Beckhoven

Speciaal voor het Chinese Nieuwjaar maakt Robèrt gelukskoekjes. Om een goede vorm van het koekje te krijgen heeft Robèrt een mal gemaakt. Daardoor worden de koekjes gelijk.

Ingrediënten:

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram bloem, gezeefd

Extra nodig

  • bakplaat, bekleed met siliconen matje (of bakpapier)
  • stuk karton met uitsnede(s) van ca. 10-15 cm Ø
  • paletmes of spatel
  • kleine briefjes met een wens/boodschap

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Meng de boter en de poedersuiker. Voeg al roerende het eiwit toe en spatel tot slot de bloem erdoorheen tot je een klontvrij beslag hebt.

Leg het stuk karton op de bakplaat. Vul de uitsnedes met het beslag en strijk netjes af met een paletmes of spatel. Verwijder het karton en bak de koekjes half af (als ze niet los komen van de bakplaat als u dat probeert, moeten ze nog iets langer voorbakken).

Leg op ieder koekje een papiertje met een wens of boodschap voor de ontvanger en vouw ze dicht tot halvemaantjes. Zet de bakplaat weer terug in de oven en laat de koekjes bakken tot ze goudbruin en krokant zijn.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie