Garnalencocktail van Bibi Loomans

Vroeger werd een garnalencocktail alleen geserveerd op bruiloften of feesten. Maar het is een heel populair gerecht, nog steeds. Met kerst wordt het vaak als voorgerecht gegeten. Volgens Bibi Loomans moet je sommige klassiekers niet willen veranderen. Dus dit is haar recept voor de garnalencocktail.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 100 milliliter slagroom
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels tabasco
  • 2 eetlepels whisky
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Sap van 1 citroen
  • Peper en zout
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Kropsla, fijngesneden
  • Handje witte druiven, gehalveerd
  • Krulpeterselie, fijngesneden
  • Citroenschijfjes

Extra nodig

  • Elektrische mixer

Bereiding garnalencocktail

Klop de slagroom lobbig met de mixer. Meng in een kom de mayonaise, ketchup, tabasco, whisky, paprikapoeder en het citroensap door elkaar. Spatel hier de slagroom doorheen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Verdeel wat sla over 4 glazen. Leg hier de garnalen op en schep er 2 eetlepels saus over. Maak de garnalencocktail af met een paar druiven, nog wat sla, wat krulpeterselie en een schijfje citroen.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Bibi Looman. Foto: Saskia Lelieveld)

Geef een reactie