Five spice flapjes

Robèrt van Beckhoven wil iets lekkers maken met een Aziatische touch en dat is een hapje van Chinees Bladerdeeg geworden, met het heerlijke five spice-kruid. U kunt de five spice flapjes frituren of bakken.

Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • 10 plakjes bladerdeeg (ca. 10 x 10 cm)
  • sesamzaad
  • losgeklopt ei

Voor de vulling:

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl sambal
  • 30 g gembersiroop
  • 5 g five spice
  • 8 g korianderpoeder
  • 10 g zout
  • 10 g ketjap
  • 4 g uipoeder
  • 3 g knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder

Extra nodig:

  • kwastje
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar; wees niet al te strikt met de aangegeven hoeveelheden, maar ga vooral af op uw eigen smaak. Leg in het midden van elk bladerdeegplakje een beetje vulling. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg lichtjes met water. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling heen dicht tot een driehoek. Druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant van de driehoekjes licht met water, druk de flapjes in een kommetje met het sesamzaad en leg ze met de zaadjes naar boven op de bakplaat. Laat ca. 15 minuten rusten. Bak de flapjes op 180 ⁰C, ca. 17 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Eet ze liefst warm.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie