Duur 05:10
Gepubliceerd op 25 november 2020

Dit kookt MAX Vandaag: maaltijdteefjes met biet en geitenkaas

Deze verrassende maaltijdteefjes danken hun naam aan de bekende wentelteefjes, want de bereiding is zo goed als hetzelfde. Deze keer dus niet zoet, maar hartig!

(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • scheutje water
  • 1 el pesto
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 1 pot witte bonen a 240 gram
  • 500 gram gekookte bieten
  • stuk harde geitenkaas

Bereidingswijze:

Kluts de eieren met het water en de pesto in een ovenschaal. Wentel het brood hier in, tot al het ei is opgenomen.

Spoel de bonen uit en doe ze in een hoge maatbeker. Rasp de bieten en knijp tussen de handen uit, zodat het overtollig vocht eruit gaat. Voeg toe aan de bonen. Breng op smaak met zout en peper en pureer tot spread.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Besmeer de wentelteefjes met de spread en rasp er flink wat geitenkaas over.

Eet smakelijk!

Emina Zorlak bespreekt dit recept op 16 december 2020 ook in het NPO Radio 5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer