dierenpannenkoekjes

Dierenpannenkoekjes van Robèrt van Beckhoven

Met 2 kleuren beslag kunt u hele creatieve dierenpannenkoekjes maken. Robèrt van Beckhoven gebruikt cacaopoeder voor een donkerbruin beslag, maar u kunt ook (natuurlijke) kleurstoffen gebruiken voor de variatie. Bijvoorbeeld bietensap. Doe dan wel iets minder melk in het beslag.

Ingrediënten (voor 6-8 stuks):

  • 120 gram tarwebloem (T65)
  • 3 gram zout
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram ei
  • 250 gram melk
  • 15 gram boter, gesmolten
  • 5 gram cacaopoeder
  • boter om te bakken

Extra nodig:

  • zeef
  • garde
  • 2 knijpflessen
  • koekenpan

Bereidingswijze van de dierenpannenkoekjes:

Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoorheen. Voeg in 2 delen de eieren toe en meng goed. Voeg daarna rustig de melk toe; blijf ondertussen goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Roer tot slot de gesmolten boter erdoorheen. Schenk de helft van het beslag in de 1e knijpfles. Voeg aan de andere helft het cacaopoeder toe en schenk in de 2e knijpfles. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Spuit met de knijpfles met cacaobeslag de contouren van de pannenkoek en een dierengezichtje in de pan. Bak 1 minuut.

Tip: zoek online een eenvoudige dierentekening met weinig lijnen op en teken deze in de pan na met het beslag. Vul de contouren op met het naturelbeslag; zorg dat alle gaatjes worden opgevuld. Bak de pannenkoek nog een paar minuten, draai om en bak tot ook de andere kant goudbruin en gaar is. Herhaal met de rest van het beslag.

dierenpannenkoekjes

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Redactie Tijd voor MAX, Shutterstock)

Geef een reactie