Deventer Koek als borrelhapje van Janny van der Heijden

Wie in Deventer is kan natuurlijk niet om de Deventer Koek heen. En dat deze koek niet alleen als zoetigheid te eten is, bewijst Janny met dit recept. Want de koek is ook heerlijk als hartig borrelhapje!

Ingrediënten:

  • 1 mini Deventer Koek (ook wel Bijltje genoemd)
  • 1 peer (of appel)
  • paté-mousse (bij voorkeur in een spuitzakje)

Bereidingswijze:

Snijd de mini Deventer Koek in dunne plakjes. Snijd de peer (of appel) in kleine plakjes.

Doe wat boter in een hete pan en bak de plakjes kort om en om. Bak in dezelfde pan de peer (of appel) beetgaar en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Spuit op een plakje wat paté-mousse en doe er een 2e plakje op. Spuit daar nog een rozetje mousse op en garneer met een klein stukje peer (of appel)

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie