De Nieuwe Lekkerbek - Tip van Janny aan Marlijn

Omroep: MAX

Duur: 0:01:46

Uitzending: wo 1 aug 2018 00:00

0:01:46

De Nieuwe Lekkerbek - Tip van Janny aan Marlijn

0:02:08

De Nieuwe Lekkerbek - De Zwolsche bol

0:01:11

De Nieuwe Lekkerbek - Kapsalon Tzatziki Way

0:01:47

De Nieuwe Lekkerbek - Janny over Haute Frituur

De Nieuwe Lekkerbek zoekt de nieuwe smaaksensatie van Nederland

Het aanbod van exotische producten in de supermarkten is de laatste jaren sterk gegroeid. We zijn ons steeds meer bewust van wat we eten: niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook vooral lekker. Het programma De Nieuwe Lekkerbek gaat op zoek naar de nieuwe smaaksensatie van Nederland. Een nieuw of nog niet bestaand product wat verrast, verrukkelijk smaakt en waar heel Nederland zin in heeft.

Vernieuwde eetsensatie

De kandidaten presenteren hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. De vakjury bestaat uit chef-kok Robert Kranenborg, culinair ondernemer Daan Faber, tv-kok Alain Caron en culinair journalist Ellen Scholtens. Janny van der Heijden weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

Onderscheidend genoeg?

Lukt het de tweeling Savannah en Yaela Dunnik of de Zwolsche Bol van hun vader aan de man te brengen? En is de kapsalon Tzatziki Way van Christiaan Hubers onderscheidend genoeg? Het zijn maar een paar voorbeelden van de vele smaaksensaties die in het programma voorbij komen. Janny legt uit wat Haute Frituur is.

Marlijn krijgt van Janny nog een lesje hoeveel je nou het beste kunt eten op zo’n proeverij. Bekijk de video boven in de player!

Aflevering 1 van De Nieuwe Lekkerbek is te zien op woensdag 1 augustus 2018 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. JohnZaandam says:

    Ontzettend rommelig …..