bonbons

Bonbons vol passie van Cas Wolters

Sinds zijn deelname aan Heel Holland Bakt heeft Cas Wolters niet stilgezeten. Hij heeft bij L1 een eigen bakprogramma en geeft workshops. En zijn deelname heeft nog iets heel speciaals gebracht. Cas heeft een klein rolletje in The Passion. Die komt dit jaar uit Roermond. Cas speelt één van de discipelen en mag het heilige brood en de Limburgse vlaaien voor Jezus maken die hij op komt halen in winkeltje waar Cas staat. In Tijd voor MAX maakt Cas Wolters bonbons vol passie!

Ingrediënten (voor ongeveer 40 stuks):

  • 40 gram slagroom
  • 10 gram glucose
  • 62 gram passievruchtenpuree
  • 40 gram roomboter
  • 5 gram citroensap
  • 180 gram melkchocolade
  • 400 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten behalve de melkchocolade in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens afkoelen tot ongeveer 35 graden Celsius.

Breng vervolgens de melkchocolade op temperatuur. Dit kunt u au bain-marie doen. Verwarm de chocola in een kom boven een steelpan met kokend water. De chocola moet op ongeveer 30 graden Celsius uitkomen.

Roer de ingrediënten met de melkchocolade tot een glad mengsel en laat het staan.

Verwarm de pure chocolade op dezelfde manier als de melkchocolade en verwarm het tot 32 graden Celsius.

Tijd om de vormen te vullen:

Neem een bonbon vorm, vul de vormpjes helemaal met pure chocolade. Laat het 30 seconden staan en draai de bonbonvorm om, zodat de overtollige chocola eruit loopt. U heeft nu als het goed is een mooi dun beschermlaagje gecreëerd. Laat dit 10 minuten hard worden.

Vervolgens brengt u de vulling aan met een spuitzak en laat u het weer 10 minuten in de koeling opstijven.

Als laatste sluit u de bonbons af met opnieuw verwarmde pure chocolade. Strijk met een glaceermes de vorm netjes glad en strak en laat de bonbons 15 minuten staan op een koele plek. Hierna kunt u de bonbons uit de vorm halen door een keer op de tafel te tikken.

(Bron: Cas Wolters/de foto is ter illustratie)

Geef een reactie