Bladerdeegkoekjes met kaascrème van Robèrt van Beckhoven

Deze bladerdeegkoekjes van Robèrt van Beckhoven zijn de perfecte lekkernij voor als u mensen op de borrel krijgt. Ze zijn relatief makkelijke te maken en zijn ook snel klaar. Daar zal het bezoek van smullen!

Ingrediënten:

  • 100 gram bladerdeeg (plakjes uit de diepvries)
  • 1 ei, losgeklopt met een snuf zout
  • zaden of pitten naar keuze (bijv. maanzaad, sesamzaad)
  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram geraspte kaas naar keuze
  • 75 gram slagroom*
  • mosterd naar smaak (optioneel)
  • zout en peper

* Melk kan ook, maar room geeft een lekker volle smaak.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

Snijd de plakjes bladerdeeg in 9 gelijke stukjes. Bestrijk de stukjes bladerdeeg licht met ei en bestrooi met zaden of pitten naar keuze. Leg de plakjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 170 ⁰C en bak de plakjes in ca. 20-25 minuten goudbruin en lekker bros. Laat afkoelen.

Klop de boter met de geraspte kaas tot een luchtige massa.

Verwarm ondertussen de slagroom licht in een pannetje (tot lauwwarm) en voeg toe aan de botermassa terwijl de machine blijft draaien. Klop op tot een lichte crème en breng op smaak met zout, peper en desgewenst mosterd naar smaak.

Doe de kaascrème in een spuitzak. Snijd de afgekoelde bladerdeegkoekjes voorzichtig doormidden en vul ze met de kaascrème.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie