morieljes

Asperges met morieljes van Robèrt van Beckhoven

In Nederland eten we asperges vaak in combinatie met botersaus, eieren, ham en / of zalm. Robèrt heeft in de Franse Elzas een heerlijk alternatief geproefd. Namelijk asperges met morieljes. En het recept ervan wil hij graag met u delen.

Ingrediënten:

  • 1 zak of bakje asperges
  • Bladerdeeg uit de supermarkt
  • Eigeel om het bladerdeeg in te smeren
  • Eventueel sesamzaadjes

Voor de saus:

  • ½ liter bouillon of (paddenstoelen- of groentebouillon)
  • 75 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 20 gram eidooier (is 1 eidooier)
  • 20 gram slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram gedroogde morieljes
  • Boter, om de morieljes in te bakken

Extra nodig:

  • Peterselie om te garneren

Bereidingswijze:

Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft (dan heeft u een tompouce-model). Smeer ze in met wat eigeel en eventueel sesamzaadjes. Bak ze 24 minuten op 180 graden.

Smelt de boter en maak een roux, door de bloem toe te voegen. Doe dan de bouillon erbij, de eierdooier, slagroom en peper en zout naar smaak. Laat de morieljes even wellen in lauwwarm water en bak ze daarna in een pan. Voeg ze vervolgens toe aan de saus.

Kook de asperges.

Snijd het gebakken bladerdeeg door, in een onder- en bovenkant. Bedek de onderkant met 1 of meer asperges. Doe het dakje erop en giet de saus er overheen. Garneer met peterselie.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie