Ayam Hong Kong, MAX Geheugentrainer

Ajam Hong Kong uit MAX Geheugentrainer

In het programma MAX Geheugentrainer op 6 oktober 2021 is in het Collectief Geheugen een mevrouw te zien die een receptenwedstrijd heeft gewonnen. Het recept, Ajam Hong Kong, willen wij u niet onthouden. We vonden de beknopte versie terug in een oude krant. 

Ingrediënten:

  • 1 kleine prei
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 flinke eetlepel bakgember in siroop
  • Ve-tsin
  • Peper (zwart of wit)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 grote uien
  • 1 blikje bamboe
  • 1 eetlepel Chinese ketjap
  • 2 ons taugé
  • 4 flinke kippenborstfilets of 8 kippendijfilets
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel gebakken uitjes (uit een potje)

Bereidingswijze:

  • Snijd de bamboe in reepjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in dunnen reepjes.
  • Was de taugé en haal de staartjes (de wortelaanzet) eraf.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Wrijf de kip in met ve-tsin en peper.
  • Doe de olie in de hete pan en bak de kip om tot ze lichtbruin zijn en haal uit de pan.
  • Bak de uien en de knoflook tot ze glazig en iets bruin zijn en haal uit de pan.
  • Maak in dezelfde pan een sausje van de chilisaus, de ketjap, de gember en de in stukjes gesneden bamboe.
  • Leg de kipstukken op de saus.
  • Dek de kip toe met de gebakken ui en knoflook, de fijngesneden prij en de taugé.
  • Laat het gerecht nog even sudderen tot ook de prei gaar is.
  • Serveer met witte rijst.

(Bron: MAX Geheugentrainer / Foto ter illustratie)

Geef een reactie