Aardbeienslof in cijfers van Robèrt van Beckhoven

Een aardbeienslof is átlijd lekker om op tafel te zetten. Extra feestelijk maakt u hem wanneer u de slof in de vorm van een cijfer maakt. Leuk om te trakteren tijdens een verjaardag. Dat doet Robèrt van Beckhoven ook in Tijd voor MAX.  

Ingrediënten:

Sloffenbodem

  • 208 gram Zeeuwse bloem
  • 140 gram patentbloem
  • 1 ei
  • 225 gram boter
  • 190 gram basterdsuiker
  • 5 citroen (rasp)
  • 11 gram bakpoeder
  • 2 gram koolzuur
  • 25 theelepel zout
  • 150 gram amandelspijs

Banketbakkersroom

  • 2 vanillestokjes
  • 600 milliliter melk
  • 60 gram custard poeder
  • 60 gram suiker
  • 200 milliliter slagroom

Extra nodig

  • Aardbeien (hoeveelheid naar keuze)

Bereidingswijze aardbeienslof

Maak het sloffendeeg

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Zeef de bloem en klop het ei los. Doe de boter, suiker, de helft van het ei, citroenrasp, beide soorten bloem, bakpoeder, koolzuur en zout in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Als u geen koolzuur heeft, kunt u het vervangen door baking soda.

Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dikte en steek er met de sloffenring de vorm uit. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Of gebruik hier speciale cijfervormen voor.

Klop de amandelspijs soepel met de andere helft van het ei. Doe in een spuitzak. Verdeel de amandelspijs netjes over de bodem en houd circa 1,5 centimeter van de rand vrij.

Bak in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de sloffenring direct en laat afkoelen.

Maak de banketbakkersroom

Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.

Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur. Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door. Schenk dan alle melk er door, roer door en schenk alles terug in de pan. Laat op laag vuur even koken en indikken. Schenk op een schaal en laat afkoelen.

Klop de slagroom op. Meet 200 milliliter af van de banketbakkersroom. Doe in een spuitzak. Vouw 400 milliliter banketbakkersroom door de opgeklopte slagroom voor Zwitserse room.

Decoreren van de aardbeienslof

Spuit de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Decoreer met de aardbeien.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Robèrt van Beckhoven en Heel Holland Bakt. Foto: Heel Holland Bakt)

Geef een reactie