Wildgroei aan keurmerken

Consumenten zien door de bomen het bos niet meer. Doordat er zoveel verschillende keurmerken zijn en het onduidelijkheid is wat die keurmerken nu precies betekenen, staat de geloofwaardigheid op het spel.

Pleidooi

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) pleit voor een einde aan de keurmerken wildgroei. Ze vragen bedrijven en organisaties hier bewuster mee om te gaan. “De keurmerken moeten hun oorspronkelijke functie terugkrijgen. Zo kunnen bedrijven zich onderscheiden en krijgen consumenten een betrouwbaar hulpmiddel om een goed geïnformeerde keuze te maken.”

Betalen voor betrouwbaarheid

ACM deed onderzoek naar het informeren van consumenten door keurmerken. De Autoriteit concludeerde dat ervan uit moet worden gegaan dat een keurmerk betrouwbaar is, duidelijke informatie geeft en onafhankelijk wordt gecontroleerd. Maar zo is de huidige situatie niet. Hoewel de consument wel meer wil betalen voor een product of dienst waarvan het keurmerk betrouwbaar is.

Overheid

De nadruk ligt op marktpartijen, brancheorganisaties en consumentenorganisaties. Van hen verlangt ACM dat er een goed systeem komt met betrouwbare keurmerken. De overheid kan hierin een aansturende rol spelen, zoals dat nu al gebeurt op het terrein van voedselkwaliteit en duurzaamheid.

Let u op keurmerken als u een product koopt?

Geef een reactie

Reactie

  1. Gert Snel says:

    ze hebben het voor elkaarde v.v.d.netals de p.v.d.a.toen dit kabinet aantrad zeidenze al bij achmea meneer over eenaantal jaren krijgt iedereen een spuitje en ziedaar het gebeurt en duitsland heeft weer de macht hitler deed dat ook bij de joodse mensen het is nu alleen dat wij weer oorlog krijgen doorde antichrist en dat zijn de moslims hetstaat allemaal inde bijbelen wie heeft ze hier heen gehaald ?juist de duitsersen deze regering is weer de n.s,b,maar dit keer is het einde daar ja jeleest het goed!het einde dertijden Jezus komt terug en blaast metzijn mond envernietigd de antichrist en het duizend jarige rijk komt nu echt de duitsers zullen ook huilen wat ze Gods volk aangedaan hebben hetechte rijk zal zegevieren overdesatans die nu weer regeren het isvoorbij Jesus gaatregeren!!