emoji

WhatsAppen met gevoel: zo voegt u een emoji toe aan een bericht

Berichtenapp WhatsApp is uitgebreid met een aantal functies. Zo kunt u nu middels een emoji wat extra ‘gevoel’ meegeven aan een bericht. Hoe doet u dat?

Snelle reactie

Het is al een tijdje mogelijk om in WhatsApp te reageren op individuele berichten, maar als de berichten elkaar snel opvolgen in een chat moet u wel erg snel typen om op alles afzonderlijk in te gaan. De nieuwe berichten emoji’s kunnen uitkomst bieden, want die bieden u de kans om heel snel te laten weten wat u van bepaalde berichten vindt.

whatsapp
Lees ook: Neemt WhatsApp veel ruimte in op uw telefoon? Probeer dan deze truc eens

Keuze

Momenteel zijn er een select aantal emoji’s beschikbaar die u kunt gebruiken. Het gaat om het duimpje omhoog, biddende handen, een rood hartje, een smiley die huilt van het lachen. eentje die verbaasd kijkt en een die een traan laat. De biddende handen worden op WhatsApp overigens niet door iedereen ge├»nterpreteerd als een religieuze uiting, maar worden vaker opgevat als een teken van dank. Ook kan het door sommigen gezien worden als een high five.

Zo voegt u een emoji toe

Om deze emoji’s bij berichten te kunnen gebruiken moet u ervoor zorgen dat u de juiste versie van WhatsApp op uw telefoon heeft staan. Het gaat om versie 22.9.76. of u over die versie beschikt, kunt u controleren in de omgeving waar u apps kunt downloaden. Bij Apple-gebruikers heet dat bijvoorbeeld de App Store.

Staat de juiste versie op uw smartphone? Dan kunt u berichten gaan voorzien van een emoji. Dat doet u zo:

  1. Kies een bericht waarop u wilt reageren met een emoji en dubbelklik hierop. U kunt het bericht ook wat langer ingedrukt houden. Vervolgens verschijnen de emoji’s waaruit u kunt kiezen. Dat ziet er zo uit:emoji's whatsapp
  2. U kunt het bericht vervolgens voorzien van 1 van deze emoji’s. Meerdere toevoegen kan (nog) niet. WhatsApp heeft inmiddels al toegezegd in de toekomst meer emoji’s te zullen toevoegen.

Andere functies

Dor de nieuwste versie van WhatsApp is het niet alleen mogelijk om op elkaar te reageren middels een emoji. het is daardoor ook mogelijk om een groepsgesprek aan te maken met maximaal 512 deelnemers. Eerst is dat 256. Ook is het nu mogelijk om grotere bestanden te versturen via de app. Eerder is 100 mb de maximale grootte, maar nu is dat 2 gb.

(Bron: Radar, Kassa, WhatsApp. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord