Kerst

Verruimde openingstijden vanwege de Kerst

Niet eerder gaan er zo veel supermarkten open op een zondag als op zondag 24 december 2017. De kerstdagen vallen dit jaar op een maandag en dinsdag en om die reden openen de supermarkten aanstaande zondag massaal hun deuren. 

Drukste tijd van het jaar

Bijna 3.300 supermarkten zijn de dag voor Kerstmis dit jaar geopend. In 2016 zijn dat er nog 2.100. Nog niet eerder gaan er zoveel supermarkten open op een zondag blijkt uit onderzoek van openingstijden.nl De verruimde openingstijden komen naar aanleiding van een oproep van de brancheorganisatie Detailhandel Nederland en verschillende winkeliersverenigingen. “De decembermaand is voor sommige winkeliers niet alleen de drukste tijd van het jaar, maar kan ook het verschil betekenen tussen winst en verlies”, zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland. Met de verruiming van de openingstijden wordt de massale drukte die in het weekend voor Kerst wordt verwacht, beter verdeeld.

Niet alle gemeenten werken mee

In weliswaar 6 van de 10 gemeenten zijn de winkeltijden verruimd, toch werken niet alle gemeenten mee. Bijvoorbeeld in Goed en de Utrechtse Heuvelrug gaan de winkels niet open. Ook in de gemeente Zuidhorn, Krimperwaard en Geldermalsen blijven de deuren van de winkels gesloten.  In Apeldoorn gaan de winkels op zondag al ’s ochtends vroeg open. In Harderwijk is het voor het eerst koopzondag.

(Bron: NOS/ANP)

Geef een antwoord