cadeaukaarten

Verkoop cadeaukaarten flink gestegen

In de eerste 10 maanden van het jaar is de verkoop van cadeaukaarten en -bonnen met 10 procent gestegen. Consumenten zijn er gek op en er komen steeds meer verschillende varianten bij, die op steeds meer plekken verkocht worden.

Ontvangers besteden extra

Markt- en consumenten onderzoeker GfK meet de kassaverkopen en ziet niet alleen het aantal verkochte kaarten stijgen, maar ook dat 61 procent van de ontvangers meer dan alleen het tegoed besteedt. Gemiddeld zelfs het dubbele bedrag. 68% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan cadeaukaarten die bij een groot aantal verschillende winkels besteed kunnen worden. 14% heeft liever kaarten met een thematische insteek (bijv. bonnen voor belevenissen).

Verpakking belangrijk

Consumenten kunnen tegenwoordig kiezen uit meer dan 100 verschillende merken die tegoeden aanbieden voor hotelovernachtingen, diners, voorstellingen, behandelingen, winkelen en multimedia. De uitvoeringen lopen uiteen van traditionele papieren cheques tot aan fraaie doosjes met informatieboekjes. De meest voorkomende variant is de plastic kaart waar een tegoed naar eigen keuze op geladen kan worden. Verpakkingen worden erg belangrijk gevonden. 60% van de kopers vinden tegoeden in de vorm van online codes daarom onpersoonlijk. 53% ziet graag dat er meer leuke verpakkingen voor cadeaukaarten op de markt komen.

Brand uw vingers niet

Ondanks dat de kaarten zo makkelijk en populair zijn, is het wel goed om bij de aankoop een aantal dingen in uw achterhoofd te houden. MAX Ombudsman juriste Jeanine Janssen schreef er een column over.

Krijgt of geeft u graag cadeaukaarten of bent u meer van de persoonlijke cadeaus?

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    “De wens is de vader van de gedachten”. … Ik denk dat nu de meeste cadeaukaarten van de V&D verkocht worden? … De mens wil het liefst van alles, bedonderd worden. Zowel het TV programma “Kassa” als “Radar”, hebben heel veel tijd en energie gestoken in het ontraden van cadeaubonnen en kaarten kopen. En nu zal de cadeaubonnen maffia het nog eens proberen. Ik kan alleen maar zeggen: “Doe het niet, geef liever een envelop met inhoud”. Gebruik het contante cadeau wel snel, want voor je het weet is de Euro niets meer waard en kun je er niets meer voor kopen.