Tablet verdringt computer uit huis

In steeds minder huishoudens is nog een ‘ouderwetse’ computer te vinden, steeds meer mensen gaan over op een tablet.

6 op de 10

In 2015 hadden bijna 6 op de 10 Nederlandse huishoudens een tablet. Het apparaat is daarmee populairder geworden dan de reguliere computers, waarvan er in de helft van de huizen nog 1 aanwezig is. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Mobiel internet

Om gebruik te maken van het internet op andere plekken dan thuis of op het werk, is de smartphone veruit het populairst. Ook veel ouderen maken veelvuldig gebruik van hun smartphone. Vorig jaar ging bijna 67 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder met hun telefoon op het mobiele internet, in 2012 was dat nog 40 procent. De tablet en laptop worden ook steeds meer onderweg gebruikt. Een kwart van de mensen gaat zo online.

45-plussers

Vooral 45-plussers maken steeds meer gebruik van mobiel internet. Was in 2012 41 procent van de 45- tot 65-jarigen mobiel online; vorig jaar was dat gestegen tot 71 procent. Bij 65-plussers steeg het van 11 naar 31 procent. Onder de 45 jaar zijn nu bijna negen op de tien mensen wel eens mobiel online. De laptop wint het alleen bij de 12- tot 25-jarigen nog van de tablet.

Online shoppen

Het CBS keek ook naar wat we online doen. Nederlanders gebruiken het internet massaal om online te shoppen. We doen dit meer dan andere Europeanen. Ook telefoneren via internet is in populariteit gestegen, van 23 proccent in 2012 naar 31 procent in 2015.

En u, gebruikt u liever uw computer of uw laptop?

(Bron: ANP)

Geef een reactie