ouderen

Sociale media winnen in populariteit onder ouderen

Ouderen maken een inhaalslag op de sociale media kanalen. Het gebruik van WhatsApp, Facebook en Twitter is ook voor hen de normaalste zaak geworden. Hun gebruik van de sociale netwerken is toegenomen van 70 procent in 2014 naar 83 procent in 2016. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer ouderen hebben een smartphone

Het zijn nog steeds jongeren die het meest gebruik maken van sociale netwerken, maar de oudere leeftijdsgroepen maken een inhaalslag. Het aantal gebruikers tussen de 45 en 65 jaar stijgt met maar liefst 13 procent. Vooral het uitwisselen van berichten met bijvoorbeeld Skype Messenger en WhatsApp neemt toe onder 45-plussers. Dit komt met name omdat steeds meer 45-plussers een smartphone bezitten.

Versturen berichten

Van de 65-plusser zegt 39 procent sociale media te gebruiken. Ze onderhouden contacten via Facebook en versturen berichten via verschillende platformen. In 2014 was dat nog 26 procent. Hogeropgeleiden nemen veel vaker deel aan professionele netwerken zoals LinkedIn dan middelbaar- en laagopgeleiden.

(Bron: CBS/ANP)

Geef een reactie