onbekend nummer gebeld

Gebeld door een onbekend 06-nummer? Zo vindt u uit wie dat was

Misschien heeft u het weleens meegemaakt, u kijkt op uw mobiele telefoon en heeft een gemiste oproep van een onbekend 06-nummer. Hoe komt u er dan achter van wie dat nummer is?

Whatsapp-profielfoto

U kunt er natuurlijk voor kiezen om het onbekende telefoonnummer simpelweg terug te bellen, dan weet u direct wie u probeerde te bereiken en waarom. Maar wilt u liever van te voren weten wie u aan de lijn krijgt? Dan bestaan ook daar enkele trucjes voor. Als u bent gebeld door een 06-nummer kunt u er bijvoorbeeld achterkomen van wie dit nummer is via Whatsapp. Dit doet u door het onbekende nummer toe te voegen aan uw contactenlijst en dit contact vervolgens op te zoeken in Whatsapp. Niet om een bericht te versturen, maar omdat u dan vaak een profielfoto en/of naam van de onbekende beller kunt zien. Het is overigens goed om te weten dat sommige mensen geen profielfoto hebben op Whatsapp, of dat deze alleen zichtbaar is voor hun eigen contacten. In die gevallen zal deze truc helaas niet werken, maar er is meer.

Zoeken via Facebook

Zo kunt u ook via Facebook achterhalen van wie het 06-nummer is dat u heeft gebeld. Veel mensen hebben namelijk een Facebook-account aangemaakt met hun mobiele telefoonnummer. Doordat het telefoonnummer dan aan een Facebook-account is gekoppeld kunt u onbekende bellers gemakkelijk ontmaskeren. Dit doet u door het nummer in kwestie in te typen in de zoekbalk op Facebook, als het nummer aan een account is gekoppeld zal dat account verschijnen in de zoekresultaten. Daarnaast worden soms ook spam-nummers gedeeld op de Facebook-tijdlijn. Wanneer het onbekende nummer dat u belde een spam-nummer blijkt te zijn en meer mensen hebben hier last van gehad, kan het maar zo dat er een waarschuwingsbericht naar boven komt wanneer u het nummer intypt in de zoekbalk.

Even Googlen

Levert Facebook niks op? Dan kunt u het onbekende nummer natuurlijk ook intypen op Google of in een andere zoekmachine op het internet. Ook hiervoor plakt u het telefoonnummer simpelweg in de zoekbalk en vervolgens zullen er vanzelf zoekresultaten verschijnen. Omdat Google tegenwoordig erg groot is, zal dit waarschijnlijk wel zeer veel resultaten opleveren waardoor zoeken misschien wat lastig gaat. Maar wanneer het telefoonnummer bijvoorbeeld gekoppeld is aan een bedrijf, vindt u dat wel gemakkelijk terug.

Online telefoonboeken

Als laatste optie bestaan er ook online databases of online telefoonboeken waarin u onbekende telefoonnummers kunt opzoeken. Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers. Op deze website zijn ook veel spam-nummers te vinden.

Anonieme nummers

Alle bovenstaande tips werken overigens niet wanneer u bent gebeld door een anoniem nummer. Wanneer dit het geval is heeft de persoon of het bedrijf in kwestie de nummerherkenning uitstaan, waardoor het niet mogelijk is om te achterhalen welk nummer u heeft gebeld. Denkt u echter last te hebben van hetzelfde anonieme nummer dat u meerdere keren belt (spam)? Dan kunt u bij uw provider terecht. U kunt daar een onderzoeksformulier invullen, waarna de provider opzoek gaat naar het anonieme nummer en het voor u kan blokkeren.

(Bron: Tele2.nl, Wieheeftgebeld.nl, Androidplanet.nl)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. efpe says:

    Je kan ook niets ondernemen en als het een goedwillende beller is kan hij of zij je altijd bereiken via SMS of Whatsapp, je nummer is al bekend bij de beller.

  2. Tinneke123 says:

    Ik vond zelf deze site ook heel handig. telefoonnummerinformatie.nl/ Daar stonden ook allerlei leuke artikelen op rondom onderwerken zoals deze.