06-nummer gemiste oproep

Gebeld door een onbekend 06-nummer of anoniem nummer? Zo vindt u uit wie het is

Misschien heeft u het wel eens meegemaakt, u kijkt op uw mobiele telefoon en heeft een gemiste oproep van een onbekend 06-nummer of anoniem nummer. Hoe komt u er dan achter van wie dat nummer is? We leggen een aantal manieren uit.

WhatsApp-profielfoto

U kunt er natuurlijk voor kiezen om het onbekende 06-nummer simpelweg terug te bellen. Dan weet u direct wie heeft geprobeerd om u te bereiken en waarom. Maar wilt u liever van tevoren weten wie u aan de lijn krijgt? Dan bestaan daar enkele trucjes voor. Als u bent gebeld door een 06-nummer, kunt u via WhatsApp achterhalen van wie dit nummer is. Dit doet u door het onbekende nummer toe te voegen aan uw contactenlijst en dit contact vervolgens op te zoeken in WhatsApp. Niet om een bericht te versturen, maar omdat u dan vaak een profielfoto en/of naam van de onbekende beller kunt zien. Het is overigens goed om te weten dat sommige mensen geen profielfoto hebben op WhatsApp, of dat deze alleen zichtbaar is voor hun eigen contacten. In dat geval zal deze truc helaas niet werken. Maar geen nood, er zijn nog meer opties.

Onbekend 06-nummer zoeken via Facebook

Zo kunt u via Facebook achterhalen van wie het 06-nummer is dat u heeft gebeld, zoals onder meer Odido aanraadt. Veel Facebook-gebruikers hebben namelijk een account aangemaakt met hun mobiele telefoonnummer. Doordat het telefoonnummer dan aan een Facebook-account is gekoppeld, kunt u onbekende bellers gemakkelijk ontmaskeren. Dit doet u door het nummer in kwestie in te typen in de zoekbalk op Facebook. Levert dat geen resultaat op, dan kunt u 06 vervangen door de cijfercombinatie 00316. Als het nummer aan een account is gekoppeld, zal dat account verschijnen in de zoekresultaten. Daarnaast worden soms ook spam-nummers gedeeld op de Facebook-tijdlijn. Mogelijk blijkt het onbekende nummer dat naar u heeft gebeld, een spam-nummer te zijn en hebben meer mensen hier last van gehad. Dan kan het gebeuren dat er een waarschuwingsbericht naar boven komt, wanneer u het nummer intypt in de zoekbalk.

Zoeken via Google

Levert Facebook niets op? Dan kunt u het onbekende nummer natuurlijk ook intypen op Google of in een andere zoekmachine. Hiervoor plakt u het telefoonnummer simpelweg in de zoekbalk en vervolgens zullen er vanzelf zoekresultaten verschijnen. Google bevat veel informatie dus dit zal waarschijnlijk veel resultaten opleveren, waardoor zoeken misschien wat lastig gaat. Maar wanneer het telefoonnummer bijvoorbeeld gekoppeld is aan een bedrijf, vindt u dat wel gemakkelijk terug.

Online telefoonboeken

Als laatste optie bestaan er ook online databases of online telefoonboeken waarin u onbekende telefoonnummers kunt opzoeken. Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers. En via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers. Op deze website zijn ook veel spam-nummers te vinden.

Gebeld door een anoniem nummer, wat dan?

Alle bovenstaande tips werken overigens niet wanneer u bent gebeld door een anoniem nummer. Wanneer dit het geval is, heeft de persoon of het bedrijf in kwestie de nummerherkenning uitstaan. Dan is het niet mogelijk om zelf te achterhalen welk nummer u heeft gebeld. Denkt u echter last te hebben van hetzelfde anonieme nummer dat u meerdere keren belt (spam)? Dan kunt u bij uw provider terecht. U kunt daar een onderzoeksformulier invullen, waarna de provider op zoek gaat naar het anonieme nummer en het voor u kan blokkeren.

Gebeld door onbekende via WhatsApp

Ook via WhatsApp kunt u opmerkelijke telefoontjes van onbekenden krijgen. Heeft u wel eens een gemiste oproep van een buitenlands nummer gehad, zonder dat de telefoon over is gegaan? In dit artikel leggen we uit wat u kunt doen als dit u overkomt. Voor nog meer tips over anonieme telefoontjes kunt u terecht bij MAX Meldpunt.

(Bron: MAX Meldpunt, Odido, Tele2.nl, Telefoonboek.nl, Wieheeftgebeld.nl, Androidplanet.nl, Algemeen Dagblad. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (4)

  efpe says:

  Je kan ook niets ondernemen en als het een goedwillende beller is kan hij of zij je altijd bereiken via SMS of Whatsapp, je nummer is al bekend bij de beller.

  Tinneke123 says:

  Ik vond zelf deze site ook heel handig. telefoonnummerinformatie.nl/ Daar stonden ook allerlei leuke artikelen op rondom onderwerken zoals deze.

  Dutchmasterofpuppets says:

  Voor Android heb je de gratis app genaamd CallApp. Dit is een megagroot online telefoonboek, gevoed door miljoenen gebruikers. De kans is heel groot dat het voor u onbekende nummer er door een ander al ingezet is als spam of gevaarlijk enz. Op die manier is een nummer ook terug te vinden. Mits natuurlijk iemand het heeft vastgelegd. Hoe dit zit voor Apple weet ik niet.

   Hans47 says:

   CallApp – Free Caller ID & Phone Call Blocker app
   CallApp
   callapp.com
   Free Caller ID, Call Blocker, Call Recorder app that allows mobile users to block phone calls, identify calls, blacklist unwanted callers and much more.
   ‎How to use CallApp? · ‎App Features · ‎Is CallApp Free? · ‎CallApp for iPhone?

   Lijkt dus ook voor Apple te werken