Schadeformulier verdwijnt

Het Europees schadeformulier verdwijnt binnen enkele jaren. Daarvoor in de plaats komt een app onder de naam MobielschadeMelden. De app moet het voor weggebruikers makkelijker maken om een schadeformulier in te vullen.

Meer registraties

Het digitale formulier moet er ook toe leiden dat meer mensen een schade gaan registreren. De politie maakt nu jaarlijks bij ruim 100.000 ongevallen een registratie op, terwijl er zo’n 250.000 ongevallen relevant zijn voor analyses over verkeers(on)veiligheid.

De app is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, de politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. Zij constateerden dat automobilisten die schade rijden, geregeld moeite hebben alle gegevens van het schadeformulier goed in te vullen. Ze vinden het vaak te gebruiksonvriendelijk of niet niet goed leesbaar. De app moet die ongemakken wegnemen.

Automatisch de juiste gegevens

De app vult veel gegevens automatisch in als de gebruiker na het downloaden de eigen gegevens in de app heeft gezet. Het maken van een tekening is op het digitale formulier niet meer nodig. Foto’s volstaan. Ook fietsers en voetgangers kunnen schade melden en er kan melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).

Het formulier verdwijnt nog niet helemaal, want voor schade in het buitenland is het nog steeds nodig. De app werkt daar nog niet.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

  1. parrhesia says:

    App met veel instalatie eisen en bombarie om hem te kunnen installeren ,je wordt ook nog verplicht een nieuwe versie smartfone te kopen,op de i fone 4S kun je hem niet installeren.Op mijn i pad mini 2 heb ik geen internet,maar kan thuis gekomen dus internet bezoeken.Leuk probeersel van het verbond van verzekeraars,maar ik hou het bij de papieren versie.(houden zo,..net als bij de blauwe envellope v.d. belastingdienst) Een optie lijkt me,maak het mogelijk om de verdere afwikkeling thuis/waar dan ook, met internet te verzenden.Wat het oponthoud betreft bij ongeluk-blikschade,dat hoort erbij,een afgedwongen moment stopzetten van het geraas!Even onthaasten voor alle verkeersdeelnemers,letten we met z’n allen misschien weer beter op het gebeuren op de weg!!!Rijd zelf al 43 jaar schadevrij,op 3 voorvallen van automobilisten die kenbaarmaakte uit gewoonte te leven met een overbelaste agenda.Bedenkelijk toch!!