binnenstad

Gezellig en bruisend, de steden met de beste binnenstad zijn bekend

De komende 2 jaar mogen Almere en Breda zeggen dat zij de beste binnenstad van Nederland hebben. Dat heeft organisator Platform Binnenstadsmanagement donderdag 23 november 2017 bekendgemaakt in Rotterdam.

Bruisend Almere

Het “bruisende centrum” van Almere heeft de jury van de Verkiezing Beste Binnenstad aangenaam verrast. Almere sleept daarmee de prijs in de wacht voor beste binnenstad in de categorie middelgrote steden. Breda wint in de categorie grote steden. Het bijzondere van Breda is dat eigenlijk iedere bezoeker zich daar welkom voelt in de “gezellige binnenstad”, aldus de jury bij de bekendmaking van de prijzen.

binnenstad

Zilver voor Hoofddorp en Arnhem

De vakjury heeft Arnhem en Hoofddorp beloond met een tweede plaats en benadrukt dat beide steden goed op weg zijn en de juiste bouwstenen voor de toekomstige ontwikkeling hebben geplaatst.

Toekomstbestendigheid

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt elke 2 jaar georganiseerd. De jury bekijkt hoe de steden zich hebben ontwikkeld op het gebied van toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en bestrijding van leegstand. Bij de vorige editie zijn Rotterdam en Gouda als beste uit de bus gekomen.

(Bron: ANP, debestebinnenstad.nl)

Geef een reactie