Eén op de 5 kledingstukken ongedragen in de kast

De gemiddelde Nederlander denkt 1 op de 5 kledingstukken die in huis zijn niet te dragen. Welke kledingstukken niet gedragen worden verschilt daarbij tussen mannen en vrouwen, blijkt uit onderzoek.

T-shirts

“Ik heb niets om aan te trekken”, zeggen mensen vaak terwijl hun hele kledingkast vol hangt. Wat blijkt, een groot gedeelte ervan wordt sowieso nooit meer gedragen. Vooral t-shirts raken uit de gratie. Omdat ze niet meer passen of niet langer in de smaak vallen. Ook broeken, blouses, overhemden en truien blijven onaangeroerd in de kast liggen.

Opruimen

Bij vrouwen blijven de broeken vaker ongebruikt in de kledingkast. Bij mannen zijn het de overhemden die overgeslagen worden. Gemiddeld wordt de kast 2 keer per jaar opgeruimd, waarbij vrouwen wat opruimingsgezinder zijn. 14 procent verkoopt een deel van de kleding en 43 procent brengt het naar een inzamelpunt. De meeste mensen kopen voor niet meer dan 100 euro per maand nieuwe kleding erbij. 15 procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft meer uit.

Vrijmarkt

Met het oog op de vrijmarkten van de komende tijd kunnen weer veel kledingstukken van eigenaar wisselen en ook goede doelen zijn geholpen met kleding die u toch niet meer aantrekt.

Cursus

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van de kleding uit uw kast? We hebben de gratis cursus wat trek ik aan voor u. Van sollicitatiegesprek tot feest, styliste Natalie Serluï laat u zien op welke manieren u uw sterkte punten kunt accentueren of uw minder sterke punten kunt verhullen.

Mocht u uw kleding willen pimpen, kunt u de cursus kleding pimpen volgen. In deze cursus leert u hoe eenvoudig het is om uw kleding een nieuwe uitstraling mee te geven

Heeft u zelf veel ongedragen kleding in de kast? En blijft dat er hangen uit nostalgische gevoelens of omdat u denkt ze ooit weer wel aan te trekken?

(Bron: profnews.nl)

Geef een reactie