Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay in V&D’s

Met het vertrek van V&D uit het Nederlandse winkellandschap is er een leemte ontstaan. De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay staat te trappelen om het gat op te vullen en opent de komende jaren 20 vestigingen.

Moderne warenhuizen

Topman Richard Baker omschrijft de keten als innovatieve, moderne warenhuizen met een hedendaagse inrichting. Over de keuze voor Nederlandse vestigingen is hij eerlijk: het totale gebrek aan concurrentie na de ondergang van V&D.

Oude V&D-panden

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay gaat fors uitbreiden in Europa en ook Nederland wordt daarbij dus niet overgeslagen. De firma wil in de komende 2 jaar alleen al in Nederland 20 vestigingen openen. De 1e vestiging moet in de zomer van 2017 haar deuren openen en de 1e 20 winkels zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Het vlaggenschip komt in Amsterdam en de andere locaties komen verspreid over het land, maar waar precies wordt volgende maand pas bekendgemaakt. Het gaat naast winkels van Hudson’s Bay ook om vestigingen van de discountketen Saks OFF 5TH.

2500 werknemers nodig

Het Canadese concern neemt 2500 medewerkers aan voor de nieuwe winkels. In hoeverre dat ontslagen medewerkers van V&D zijn is nog niet bekend. “Onze stap in de Nederlandse markt heeft niets te maken met V&D en we hebben ook geen band met dat bedrijf. We gaan zelfstandig op zoek naar personeel”, zegt Baker. Of er een eigen distributiecentrum komt in Nederland wordt pas tegen het einde van de zomer duidelijk. Wel laat de topman weten dat Hudson’s Bay, net als V&D eerder, gaat werken met shop-in-shops. Met welke winkels daarvoor wordt samengewerkt is nog niet bekend.

Oudste onderneming

Hudson’s Bay bestaat sinds 1670 en het is naar eigen zeggen de oudste onderneming van Noord-Amerika. Wereldwijd werken er 66.000 werknemers bij de 460 vestigingen, met ketens als Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Saks OFF 5TH, Galeria Kaufhof (Duitsland) en Galeria INNO (België).

(Bron: ANP)

Geef een antwoord