Cadeaubonnen langer geldig

Volgens de Consumentenbond en de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten moeten cadeaubonnen minimaal 3 jaar geldig zijn. Beide partijen maken maandag 15 februari 2016 bekend afspraken hierover te hebben vastgelegd in tweezijdige Algemene Voorwaarden en tevens een Geschillencommissie Cadeaukaarten te hebben opgericht.

Klachten

De nieuwe afspraken zijn een gevolg van de vele klachten van de consument over de geldigheidsduur van de bonnen. Het minimum van 3 jaar geldt voor bonnen die inwisselbaar zijn voor producten in winkels. De bonnen voor een belevenis zijn 2 jaar geldig met een optie om de bon met nog een jaar te verlengen. Onder het akkoord vallen de uitgevers van de VVV Cadeaubon, Fleurop Bloemenbon, De Pluim, Nederlandse Boekenbon, Nationale EntertainmentCard en Weekendjeweg.nl Cadeau Card.

Weten waar u aan toe bent

VVV Nederland laat weten dat zij het belangrijk vinden dat de consument duidelijk wordt geïnformeerd over de geldigheidsduur en de beschikbaarheid van voldoende mogelijkheden om de cadeaukaart in te wisselen. Alle cadeaubonuitgevers worden door Stichting Keurmerk Cadeaukaarten uitgenodigd om zich aan te sluiten en de tweezijdige Algemene Voorwaarden te onderschrijven.

(Bron: Consumentenbond)

Geef een reactie

Reacties (3)

  haringkop46 says:

  Bij de aanschaf van een cadeaubon krijg je ook een kassabon. Geef die erbij opdat de ontvanger weet wanneer de bon is aangeschaft.

  Ernst Anepool says:

  Ik dacht eerst nog wat een mooi Initiatief, maar het “Keurmerk” word niet door de Consumentenbond beheerd, maar door VVV-Bonnen.
  Een Keurmerk dat door de uitgever zelf word beheerd heeft geen enkele zin, en de de-facto tot 3 jaar terugschroeven terwijl ze nu vell langer geldig zijn is ook al iets van bedenkelijk allooi.

  Het is alsof KPN een Keurmerk voor Kabelexploatanten opricht, waarmee ze dus alleen zichzelf en hun houdstermaatschappijtjes goedkeuren, waar doet me dat toch ook alwer aan denken?

  Oh ja !

  “Wij van WC-Eend, adviseren WC-Eend”

  EN we hebben met Max Havelaar gezien hoe dat uit de hand is gelopen waar nu Afrikaanse kinder en slavenbarbeid het Max-Havelaar en Eco keur krijgt 🙁

  parrhesia says:

  cadeaubonnen Help!!!!
  Ondernemers zijn vinding rijk,Je infesteerd in een nog niet genoemd /afgenomen product. Soms wordt er een presentatieve verpakking omheen gedaan (kom je soms uit wanhoop toch niet met legehanden aan nietwaar!),dat betaal je trouwens zelf in de latere aankoop.Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarbij het ook uitloopt op een teleurstelling b.v.b.noem de winkelopheffing actueel V&D,kun je die te vroege infestering terug proberen te bedelen.Het ‘(on)ding” komt mogelijk in allerlei vergeethoekjes terecht,slingert ergens rond en wordt te laat weer ontdekt etc.etc.Zegeltjesland,.. Nederland,.. het kan moeilijker,gewoon neem wat tijd voor een mogelijke jarige(komt je zelf ook tengoede), maak b.v.b.een enveloppe van cadeaupapier,doe het welgemeende bedrag van uw cadeaubon erin.Leuk en simpel,de gelukkige kan er in alle vrijheid alles meedoen,zonder gedonder/gelazer van de vrijemarkt economie vol met profijtzucht,overwegingen,omwegen.