Duur 02:55
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 10: Miskoop voorkomen

Niets is zo vervelend als het begaan van een miskoop. Maar het voorkomen van een nutteloze aanschaf is eenvoudig. Er zijn een aantal vuistregels die u op weg helpen, zodat miskopen niet meer voor zullen komen.

Tip 1: Laat geregeld je beha-maat opmeten

Door zwangerschappen of gewichtsschommelingen veranderen uw borsten van vorm. Laat daarom geregeld uw beha-maat opmeten, om te voorkomen dat u een verkeerde maat beha draagt onder uw kleding. Door het dragen van goed ondergoed, past kleding ook beter. Ook als u gaat passen in kledingzaken zal u dit ervaren.

Tip 2: Draag geen strakke, maar aangesloten shirtjes

Er is wel degelijk een verschil tussen een strak en een aangesloten shirtje. Bij een strak shirtje zijn al uw rondingen duidelijk zichtbaar, hiervoor moet u een heel slank figuur hebben. Een aangesloten shirtje laat duidelijk een taillering zien, maar oogt niet als te klein.

Tip 3: Draag corrigerend ondergoed om oneffenheden te verhullen

Kleding zit beter als er goed corrigerend ondergoed onder gedragen wordt. Corrigerend ondergoed verhult oneffenheden en laat kleding mooi uitkomen. Niemand ziet dat u een corrigerend hemdje draagt, maar ze zien wel dat u er slanker door oogt.

Tip 4: Kleed u naar uw leeftijd

Wees u bewust van uw leeftijd en kleed u hiernaar. Het dragen van naveltruitjes en rokjes boven de knie is enkel voor jonge meiden weggelegd. Probeer dan ook niet de grenzen op te zoeken. Als u twijfelt, kies dan voor de veilige weg.

Tip 5: Kleine vrouw: kleine tas. Lange vrouw: grote tas

Probeer bij de keuze van de accessoires rekening te houden met de lengte. Een lange vrouw is beter af met een grote tas. Houd ook hierbij rekening met uw figuur.

Tip 6: Dessins leggen nadruk op uw boven- of onderlichaam

Draag geen grove dessins als u uw brede heupen of grote borsten wilt verhullen. Grote dessins leggen juist de nadruk op dat deel van uw lichaam.

Tip 7: Laat u niet leiden door de mode, sale of vriendinnen

Hoe verleidelijk het soms ook lijkt, niet elk kledingstuk staat bij elke figuurtype. Realiseer u in de winkel altijd of u het figuurtype heeft voor dat model broek, rokje, jurkje of blouse. Is de kleur echt wel een kleur die u staat? Of is het nu toevallig een modekleur? En dat wat uw vriendin staat, hoeft u nog niet te staan. Laat u dan ook niet altijd leiden door de prijs of het merk, maar wees bewust van uw stijl en lichaam.

Denk bij de aanschaf:

  • Past het bij mijn figuur?
  • Staat de kleur mij in het gezicht?
  • Past de stijl bij mijn leeftijd?

In deze cursus heeft u geleerd hoe u zich kunt kleden op een manier die bij u en uw figuur past. Zin om te winkelen? Als u weet wat u staat kan het niet misgaan!

U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer