Deel 8: Wachtlijsten

Omroep: MAX

Duur: 0:01:25

Uitzending: do 14 apr 2016 00:00

Deel 8: Wachtlijsten

Voor veel behandelingen bestaan wachtlijsten. Als u bij het ziekenhuis in uw eigen buurt lang moet wachten, kunt u ervoor kiezen uw behandeling in een ander ziekenhuis te ondergaan. Op de websites van ziekenhuizen staan de wachttijden voor de polikliniek, de wachttijden voor behandeling en de wachttijden voor diagnostiek. U kunt dus zelf gaan zoeken en vergelijken, maar u kunt ook bij uw zorgverzekering terecht voor wachtlijstbemiddeling.

Zorgverzekering

Vraag na of uw verzekering een contract met de zorgverlener van uw keuze heeft, zodat de kosten worden vergoed. Sommige verzekeraars hebben overeenkomsten met klinieken in het buitenland: informeer naar de mogelijkheden.

Patiëntgegevens

Wordt u door een arts doorverwezen naar een ander ziekenhuis dan regelt het medisch secretariaat de overdracht van gegevens. Regelt u het zelf, dan moet u ook zelf een kopie van uw dossier aanvragen.

De behandeling vraagt misschien van u om medicijnen te gaan gebruiken. Maar hoe controleert u of u de goede medicijnen krijgt voorgeschreven? In deel 9 krijgt u het antwoord op deze vraag. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie